banner
a

 

romana

engleza

 

info generale
rezumat
obiective g
etape
rap final
Parteneri
arie privata

 

ghid

 

acasa Publicatii Galerie Foto Contact

Obiectivele generale:

arnica Intocmirea de materiale cartografice pentru caracterizarea cadrului natural, evaluarea potentialului economic in vederea identificarii presiunii factorilor antropici; analiza elementelor socio-culturale; evaluarea ecosistemelor naturale in vederea utilizarii resurselor medicinale si alimentare.
arnica Analiza conditiilor morfo-pedo-climatice pentru realizarea culturilor agricole, elaborarea hartilor de vulnerabilitate pentru dezvoltarea bioresurselor cu  importanta  terapeutica  si  nutritionala.
arnica Inventarierea si selectarea bioresurselor, din pajisti si areale silvice, cu potential de valorificare in vederea colectarii si preconditionarii materialului vegetal; stabilirea speciilor cu importanta fitoterapeutica si nutritionala, preluarea acestora pentru realizarea culturilor.
arnica Evaluarea traditiilor etno-farmaceutice din zona pentru identificarea speciilor cu importanta etno-farmaceutica in zona studiata; evaluarea fitochimica a materialului vegetal prelevat din ecosistemele agro-silvice, aferente zonei
arnica Conservarea si valorificarea resurselor genetice, la plante cu importanta fitoterapeutica si nutritionala, prin implementarea de tehnologii pentru cultura ecologica si utilizarea tehnicilor conventionale/multiplicare in vitro, pentru inmultirea in situ si ex situ la specii cu importanta medicinala si/sau rare si amenintate.
arnica Obtinerea de fitopreparate si suplimente alimentare, produse tonice si tonic–digestive, oteturi aromatice si balsamice pe baza traditiilor locale.
arnica Elaborarea unui model integrat privind conservarea si valorificarea bioresurselor in scop fitoterapeutic si alimentar, prin stabilirea speciilor de interes agro-silvic, cu potential in dezvoltarea durabila inovativa in spatiul rural montan din valea Bistritei (realizarea unui Ghid de valorificare).

 

 

ccb
www.dbioro.eu

www.plantavorel.ro
secuieni
www.scda.ro
USV SUCEAVA
www.usv.ro